Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Columns

De laatste columns van Haarlem Business Plaza.

Wat zegt jouw uiterlijk over je bedrijf?

28 februari 2017
Als ondernemer ben je vaak met je hoofd bij je werk, dat weten we allemaal. Maar wat niet iedereen zich elke dag realiseert, is dat jij met je uitstraling je bedrijf vertegenwoordigt! Nu ben ik me daar als cosmetisch arts natuurlijk bewuster van dan de gemiddelde zelfstandige, maar denk er maar eens over na...

Angst

21 november 2016
Als ik in de auto zit, dan luister ik - zoals zoveel ondernemers - vaak naar BNR. De afgelopen week merkte ik dat, wanneer ik ook inschakelde, het steeds ging over zzp’ers. Zij merken dat het steeds lastiger wordt om opdrachten te verwerven in verband met de Wet DBA. Met die wet is de VAR verdwenen en zijn zogenoemde modelovereenkomsten geïntroduceerd. Als een opdrachtgever en een zzp’er zo’n modelovereenkomst gebruiken, hoeft de opdrachtgever in beginsel geen loonbelasting en sociale premies in te houden. Het punt is dat sinds de nieuwe wet opdrachtgevers bang zijn geworden: ze schakelen steeds minder ZZP’ers in. Op de radio verkondigden politici en belangenorganisaties - zoals zo vaak - om het hardst dat de regering maatregelen moet nemen. Misschien niet helemaal onbegrijpelijk. Maar de vraag is wel: is de angst van opdrachtgevers eigenlijk terecht?

Onzinnig netwerken

28 oktober 2016
Met borrelende bierbuiken tegen over elkaar, gaan de gesprekken meestal in de trant van : "Hoe gaat het", "Goed en met jou", " Ook goed, fijn", waar dan meestal iets op volgt van: "Het kan natuurlijk altijd beter" of "Het was wat slapjes, maar gelukkig trekt het weer wat aan". Actief netwerken is voor velen een noodzakelijk kwaad omdat het vér weg ligt van wat de meesten goed kunnen, laat staan, wat als 'leuk' ervaren wordt.


Members en partners van Haarlem Business Plaza

  • Haerlems Bodem
  • NLPensioen
  • CoolXperts
  • Carlton Square
  • Parmentier Advocaten
  • FiFo Training
Profiteer van de voordelen als member van Haarlem Business Plaza Meld u nu aan

Huis aan Huis.nu
Mailmore
KiWi Marketing