Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

De oom van mijn zwager zegt ....

LeaseCollectDe oom van mijn zwager zegt .....

Je eigen bedrijf draait als een trein en je staat voor de keuze de auto op naam van de zaak te zetten of privé te houden. Vaak worden dit soort beslissingen genomen op basis van vermeende kennis. Zoals de ervaring die ome Wim met je deelde tijdens het verjaardagspartijtje van je zwager. ‘Je auto altijd privé houden,’ adviseerde ome Wim gedecideerd. ‘Kilometers declareren is steevast voordeliger dan belasting betalen over de fiscale bijtelling.’

Hoe vaak horen we het niet dat belangrijke zakelijke beslissingen op deze manier worden genomen? Meer dan ons lief is. Vooral omdat dit soort beslissingen weloverwogen genomen moeten worden. Het laat zich namelijk niet zomaar terugdraaien.

EIGEN BAAS
Je bent een Zelfstandige Zonder Personeel, eigen baas dus, en neemt je eigen beslissingen. Ook als het gaat om de auto op naam van de zaak te zetten of in privébezit te houden. Als je de auto op naam van je bedrijf aanschaft, heb je als voordeel dat alle kosten voor het bezit en gebruik als aftrekbare kosten worden beschouwd. Uiteraard voor zover je deze behoorlijk hebt geadministreerd. Maar daarmee is de kous niet af.

KOSTEN ZAAKAUTO
Als je de zaakauto meer dan 500 km per jaar privé gebruikt, moet je een deel van de waarde van de auto bij je inkomen tellen. Voor elektrische auto’s is dat 4% en anders 22%. Hierover ben je dus inkomstenbelasting verschuldigd. Hoeveel is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de hoogte van je inkomen. Daarnaast heeft het privégebruik nog gevolgen voor de aftrekbaarheid van de BTW. Dit wordt berekend op basis van het werkelijke privégebruik, of, als je geen kilometeradministratie bijhoudt, op basis van een fictieve verrekening van 2,7% van de catalogusprijs.

KOSTEN PRIVÉAUTO
Voor het zakelijk gebruik van een privéauto mag je € 0,19 per gereden zakelijke kilometer declareren. Feitelijk breng je dat bedrag dus in aftrek van de winst. Hierdoor daalt de winst en bespaar je de belasting daarover. Aan de andere kant betaal je alle overige autokosten zelf. Dat levert de zaak een besparing op, waardoor de winst hoger zal zijn en er meer belasting verschuldigd is. Bovendien kun je BTW over de aanschafwaarde niet aftrekken en dat is wat je noemt een klap in de wapenkamer.

OME WIM
Wij van LeaseCollect zijn graag bereid de rol van ome Wim op ons te nemen. We hebben verstand van zaken en bovendien zullen we naast voornoemde aspecten ook de voordelen van autolease in ons advies betrekken. En het leuke is dat het je niets kost. We hopen namelijk zaken met je te kunnen doen en dat is ons al veel waard.

Marcel Meijer, directeur LeaseCollect

Members en partners van Haarlem Business Plaza

  • Haerlems Bodem
  • NLPensioen
  • CoolXperts
  • Carlton Square
  • Parmentier Advocaten
  • FiFo Training
Profiteer van de voordelen als member van Haarlem Business Plaza Meld u nu aan

Huis aan Huis.nu
Mailmore
KiWi Marketing