Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Columns

De laatste columns van Haarlem Business Plaza.

Wat is de invloed van de AOW op mijn pensioenregeling?

5 september 2017
Waar we voorheen altijd wisten wanneer we de pensioenleeftijd hadden bereikt, is dat sinds 2014 een ander verhaal. Vanaf dat moment is de AOW leeftijd afhankelijk van de levensverwachting. Omdat we steeds ouder worden, gaat de AOW leeftijd ook steeds iets later in. Het pensioen dat je opbouwt die de werkgever heeft een pensioenleeftijd van 67 jaar. Vanaf 2018 wordt dit overigens verhoogd naar 68 jarige leeftijd.

Over kookkunst en mobiliteit

20 juni 2017
Laten we eerlijk zijn: de behoefte aan flexibele mobiliteit is alom aanwezig. Geen werkgever zit te wachten op langjarige leasecontracten voor werknemers die misschien niet langer dan enkele maanden in dienst zijn. Dat is de realiteit. Een andere realiteit is dat de markt die mate van flexibiliteit gewoonweg niet kan leveren.

De oom van mijn zwager zegt ....

29 maart 2017
Je eigen bedrijf draait als een trein en je staat voor de keuze de auto op naam van de zaak te zetten of privé te houden. Vaak worden dit soort beslissingen genomen op basis van vermeende kennis. Zoals de ervaring die ome Wim met je deelde tijdens het verjaardagspartijtje van je zwager. ‘Je auto altijd privé houden,’ adviseerde ome Wim gedecideerd. ‘Kilometers declareren is steevast voordeliger dan belasting betalen over de fiscale bijtelling.’

Wat zegt jouw uiterlijk over je bedrijf?

28 februari 2017
Als ondernemer ben je vaak met je hoofd bij je werk, dat weten we allemaal. Maar wat niet iedereen zich elke dag realiseert, is dat jij met je uitstraling je bedrijf vertegenwoordigt! Nu ben ik me daar als cosmetisch arts natuurlijk bewuster van dan de gemiddelde zelfstandige, maar denk er maar eens over na...

Angst

21 november 2016
Als ik in de auto zit, dan luister ik - zoals zoveel ondernemers - vaak naar BNR. De afgelopen week merkte ik dat, wanneer ik ook inschakelde, het steeds ging over zzp’ers. Zij merken dat het steeds lastiger wordt om opdrachten te verwerven in verband met de Wet DBA. Met die wet is de VAR verdwenen en zijn zogenoemde modelovereenkomsten geïntroduceerd. Als een opdrachtgever en een zzp’er zo’n modelovereenkomst gebruiken, hoeft de opdrachtgever in beginsel geen loonbelasting en sociale premies in te houden. Het punt is dat sinds de nieuwe wet opdrachtgevers bang zijn geworden: ze schakelen steeds minder ZZP’ers in. Op de radio verkondigden politici en belangenorganisaties - zoals zo vaak - om het hardst dat de regering maatregelen moet nemen. Misschien niet helemaal onbegrijpelijk. Maar de vraag is wel: is de angst van opdrachtgevers eigenlijk terecht?

Onzinnig netwerken

28 oktober 2016
Met borrelende bierbuiken tegen over elkaar, gaan de gesprekken meestal in de trant van : "Hoe gaat het", "Goed en met jou", " Ook goed, fijn", waar dan meestal iets op volgt van: "Het kan natuurlijk altijd beter" of "Het was wat slapjes, maar gelukkig trekt het weer wat aan". Actief netwerken is voor velen een noodzakelijk kwaad omdat het vér weg ligt van wat de meesten goed kunnen, laat staan, wat als 'leuk' ervaren wordt.


Members en partners van Haarlem Business Plaza

  • Haerlems Bodem
  • LeaseCollect
  • CoolXperts
  • LAM ERA makelaars
  • Rechtszaken.nl
  • Constant Lamp
Profiteer van de voordelen als member van Haarlem Business Plaza Meld u nu aan

MKB Haarlem
MKB Haarlem
CoolXperts Marketing